在线词典,在线翻译

2011考研英语完型模拟试题12篇附答案及全文翻译(十)

所属:考研英语 阅读:6003 次 评论:0 条 [我要评论]  [+我要收藏]
十、苏美尔人

  All Sumerian cities recognized a number of gods in common,including the sky god,the lord of storms,and the morning and evening star.__1__the Sumerian worshipped the goddess of fertility,love,and war,she was evidently lower__2__status than the male gods,indicating that in a more urbanized society the__3__that the peoples of previous times had paid to the earth mother goddess had__4__. The gods seemed hopelessly violent and __5__,and one‘s life a period of slavery at their easy will. The epic poem The Creation emphasizes that__6__were created to enable the gods to__7__ up working. Each city moreover had its own god,who was considered to__8__ the temple literally and who was in theory the owner of all property within the city.__9__the priests who interpreted the will of the god and controlled the__10__ of the economic produce of the city were favored__11__ their supernatural and material functions __12__. When,after 3,000 B. C.,growing warfare among the cities made military leadership__13__,the head of the army who became king assumed a(n)__14__position between the god,whose agent he was,and the priestly class,whom he had both to use and to __15__. Thus king and priests represented the upper class in a hierarchical society.__16__them were the scribes,the secular attendants of the temple,who__17__every aspect of the city’s economic life and who developed a rough judicial system.__18__the temple officials,society was divided among an elite or__19__ group of large landowners and military leaders;a mixed group of merchants,artisans,and craftsmen,free peasants who__20__ the majority of the population;and slaves.

  1. [A] Unless [B] As [C] Lest [D] Although

      2. [A] on [B] in [C] with [D] about

  3. [A] worship [B] reverence [C] admiration [D] gratitude

  4. [A] vanished [B] recovered [C] declined [D] attained

  5. [A] unpredictable[B] unforgivable[C] unlimited [D] unlikely

  6. [A] creatures [B] animals [C] men [D] mortals

  7. [A] use [B] turn [C] give [D] back

  8. [A] inhabit [B] live [C] reside [D] lodge

  9. [A] Hence [B] Thereafter [C] Somehow [D] Incidentally

  10. [A] introduction[B] transaction [C] distribution[D] provision

  11. [A] as [B] for [C] under [D] of

  12. [A] along [B] anyway [C] afterwards [D] alike

  13. [A] additional [B] vital [C] singular [D] exceptional

  14. [A] alternative [B] secondary [C] intermediate[D] fundamental

  15. [A] pacify [B] tempt [C] suppress [D] manipulate

  16. [A] Beside [B] Beyond [C] Below [D] Before

  17. [A] supervised [B] held [C] managed [D] presided

   18. [A] Around [B] Under [C] Above [D] Outside

  19. [A] leading [B] noble [C] controlling [D] principal

  20. [A] consist [B] compose [C] compile [D] consume

  答案

  1. D 2. B 3. B 4. C 5. A 6. D 7.C 8.A 9. A 10. C

  11. B 12. D 13.B 14.C 15. A 16. C 17. A 18. D 19. B 20. B

  总体分析

  本文介绍了苏美尔人对神的崇拜及由此引起的社会阶层的划 分。第一句至第四句为一个意群,主要介绍了苏美尔人对神的崇拜,以及神凌驾于人之上。第五句至倒数第二句为一个意群,介绍了由于对神的崇拜而出现的社会上 层阶层及其职能。末句附带说明了在宗教体系之外的社会阶层。

  全文翻译

  所有的苏美尔城邦都认可很多共同的神,包括天空 之神、风暴之王、晨星和昏星。虽然苏美尔人崇拜代表繁衍、爱和战争的女神,但她在地位上却明显低于男性神。这表明在一个更趋都市化的社会中,过去时代的民 族曾经致以大地母亲神的敬意已经减少。神似乎都极其暴力且捉摸不定,人的一生成为任他们摆布和奴役的一生。史诗《创世记》中强调人类被创造出来是为了使神 放弃劳动。而且每一座城邦都有它自己的神,该神被认为确实居住在庙宇里,理论上则是城邦里所有财产的拥有者。因此诠释神的意志并且控制城市经济产品的分配 的僧侣以他们超自然的以及在物质方面享有的功能而受到青睐。公元前3000年以后,当城市不断增多的战事使军事领导才能变得非常重要时,成为国王的军队首 领占据了在神与僧侣阶层之间的位置,他是神的代言人,对僧侣阶层既利用又安抚。因此在一个等级社会中国王和僧侣代表了上层阶级。居于他们之下的是书吏, 即,庙宇世俗的侍臣,他监督城市经济生活的方方面面,并制定粗略的司法体系。在庙宇官员之外,社会被划分为四类人:大地主和军事领导人这样一群精英和贵族 人群;商人、工匠和技工的混合群体;占人口大部分的自由农民;奴隶。

49
2010-08-23 16:44 编辑:mavis1114
分享到:
关注海词微博:
发表评论:
表达一些您的想法吧!已有0条评论>>
登录,再发表评论
文明上网,理性发言!
您可能还感兴趣的文章:
>>精华推荐阅读
热门评论文章