在线词典,在线翻译

2011考研英语完型模拟试题12篇附答案及全文翻译(三)

所属:考研英语 阅读:5432 次 评论:0 条 [我要评论]  [+我要收藏]
三、大众媒体

  The mass media is a big part of our culture,yet it can also be a helper,adviser and teacher to our young generation. The mass media affects the lives of our young by acting as a(an)__1__for a number of institutions and social contacts. In this way,it__2__ a variety of functions in human life.

  The time spent in front of the television screen is usually at the__3__ of leisure:there is less time for games,amusement and rest.__4__ by what is happening on the screen,children not only imitate what they see but directly__5__ themselves with different characters. Americans have been concerned about the__6__ of violence in the media and its__7__harm to children and adolescents for at least forty years. During this period,new media __8__,such as video games,cable television,music videos,and the Internet. As they continue to gain popularity,these media,__9__television,__10__public concern and research attention.

   Another large societal concern on our young generation__11__by the media,is body image.__12__forces can influence body image positively or negatively.__13__one,societal and cultural norms and mass media marketing__14__our concepts of beauty. In the mass media,the images of__15__beauty fill magazines and newspapers,__16__from our televisions and entertain us__17__the movies. Even in advertising,the mass media__18__on accepted cultural values of thinness and fitness for commercial gain. Young adults are presented with a__19__defined standard of attractiveness,a(n)__20__that carries unrealistic physical expectations.

  1. [A] alternative [B] preference [C] substitute [D] representative

  2. [A] accomplishes[B] fulfills [C] provides [D] suffices

  3. [A] risk [B] mercy [C] height [D] expense

   4. [A] Absorbed [B] Attracted [C] Aroused [D] Addicted

  5. [A] identify [B] recognize [C] unify [D] equate

        6. [A] abundance [B] incidence [C] prevalence [D] reccurrence

   7. [A] disposed [B] hidden [C] implicit [D] potential

  8. [A] merged [B] emerged [C] immerged [D] submerged

  9. [A] apart from [B] much as [C] but for [D] along with

  10. [A] promote [B] propel [C] prompt [D] prosper

  11. [A] inspired [B] imposed [C] delivered [D] contributed

  12. [A] External [B] Exterior [C] Explicit [D] Exposed

  13. [A] As [B] At [C] For [D] In

   14. [A] mark [B] effect [C] impact [D] shock

  15. [A] generalized [B] regularized [C] standardized[D] categorized

  16. [A] boom [B] bottom [C] brim [D] beam

  17. [A] over [B] with [C] on [D] at

   18. [A] play [B] take [C] profit [D] resort

  19. [A] barely [B] carefully [C] narrowly [D] subjectively

  20. [A] ideal [B] image [C] stereotype [D] criterion

  答案

  1. C 2. B 3. D 4. B 5. A 6. C 7. D 8. B 9.D 10. C

  11. B 12.A 13. C 14. C 15. C 16. A 17. D 18. A 19.C 20.A

  总体分析

  本文主要论述了大众媒介对青少年产生的影响。第一段指出,大众媒介可 以替代社会机构和社会交往在年轻人的生活中起着各种各样的作用。第二段指出,由于青少年模仿他们在电视中看到的乃至将其与现实相混淆,人们一直担忧媒介对 他们可能产生危害。第三段媒介对美的狭隘界定对青少年的不良影响。

  全文翻译

  大众媒体是我们文化的重要组成部分,但是 它也可以成为年轻一代的助手、建议者和教师。大众媒介作为许多机构和社会交往的替代品影响着年轻人的生活。通过这种方式,它在人们生活中起到了各种各样的 作用。

  在电视屏幕前耗费的时间常常是以休闲为代价的,即有更少的时间用于游戏、娱乐和休息。由于被电视屏幕上的东西吸引,孩子们不仅模 仿他们看到的,而且还直接将自己视为电视中的各种不同的人物。美国人对媒体中暴力的普及及其对孩子和青少年的潜在危害的担忧至少已经有四十年了。在这段时 期里,新的媒体,如:电视游戏、有线电视、音乐录像带以及网络出现了。由于这些媒体继续受到欢迎,它们连同电视一起引起了公众的担忧和研究的注意。

        媒体使年轻一代受到社会另一大关注的方面是身体形象问题。外部力量能对身体形象产生正面和负面的影响。举例来说,社会文化标准和大众媒介的营销冲击着我们 关于美的观念。在大众媒介中,标准美女的形象充斥着报刊杂志,从电视中播放出来,在电影中娱乐着我们。甚至大众媒介还在广告中利用公认的瘦和健康的文化价 值来赢得商业利润。青少年被给予的是狭隘界定的吸引力的标准,它是一种包含着对外形的不切实际的期望的完美标准。
43
2010-08-23 16:32 编辑:mavis1114
分享到:
关注海词微博:
发表评论:
表达一些您的想法吧!已有0条评论>>
登录,再发表评论
文明上网,理性发言!
您可能还感兴趣的文章:
>>精华推荐阅读
热门评论文章