在线词典,在线翻译

2009年考研英语全真模拟试题及其答案详解(1)

所属:考研英语 阅读:8554 次 评论:0 条 [我要评论]  [+我要收藏]
Section Ⅰ Use of English

  Directions:

  Read the following text. Choose the best word(s) for each numbered blank and mark A, B, C or D on ANSWER SHEET 1. (10 points)

  Driving through snowstorm on icy roads for long distances is a most nerve-racking experience. It is a paradox that the snow, coming __1__ gently, blowing gleefully in a high wind, all the while __2__ down a treacherous carpet, freezes the windows,__3__ the view. The might of automated man is__4__ . The horses, the powerful electrical systems, the deep-tread tires, all go __5__ nothing. One minute the road feels __6__, and the next the driver is sliding over it, light as a__7__, in a panic, wondering what the heavy trailer trucks coming up__8__the rear are going to do. The trucks are like __9__ when you have to pass them, not at sixty or seventy __10__ you do when the road is dry, but at twenty-five and thirty. __11__ their engines sound unnaturally loud. Snow, slush and__12__ of ice spray from beneath the wheels, obscure the windshield, and rattle __13__your car. Beneath the wheels there is plenty of __14__ for you to slide and get mashed to a pulp. Inch __15__ inch you move up, past the rear wheels, the center wheels, the cab, the front wheels, all__16__too slowly by. Straight ahead you continue,__17__ to cut over sharply would send you into a slip,__18__in front of the vehicle. At last, there is__19__enough, and you creep back over, in front of the truck now, but__20__the sound of its engine still thundering in your ears.

  1. [A] up [B] off [C] down [D] on

  2. [A] lies [B] lays [C] settles [D] sends

  3. [A] blocks [B] strikes [C] puffs [D] cancels

  4. [A] muted [B] discovered [C] doubled [D] undervalued

  5. [A] for [B] with [C] into [D] from

  6. [A] comfortable [B] weak [C] risky [D] firm

  7. [A] loaf [B] feather [C] leaf [D] fog

  8. [A] beneath [B] from [C] under [D] beyond

  9. [A] dwarfs [B] giants [C] patients [D] princesses

  10. [A] what [B] since [C] as [D] that

  11. [A] So [B] But [C] Or [D] Then

  12. [A] flakes [B] flocks [C] chips [D] cakes

  13. [A] onto [B] against [C] off [D] along

  14. [A] snow [B] earth [C] room [D] ice

  15. [A] by [B] after [C] for [D] with

  16. [A] climbing [B] crawling [C] winding [D] sliding

  17. [A] meanwhile [B] unless [C] whereas [D] for

  18. [A] sheer [B] mostly [C] rarely [D] right

  19. [A] might [B] distance [C] air [D] power

  20. [A] with [B] like [C] inside [D] upon

  答案

  1.C 2.B 3.A 4.A 5.A 6.D 7.B 8.C 9.B 10.C

  11.D 12.C 13.C 14.C 15.A 16.D 17.D 18.D 19.B 20.A

7
2010-08-23 15:25 编辑:mavis1114
分享到:
关注海词微博:
发表评论:
表达一些您的想法吧!已有0条评论>>
登录,再发表评论
文明上网,理性发言!
您可能还感兴趣的文章:
>>精华推荐阅读
热门评论文章