在线词典,在线翻译

大学英语六级模拟题四答案详解

所属:四六级英语 作者:webmaster 阅读:10194 次 评论:0 条 [我要评论]  [+我要收藏]
Part ⅠWriting
  A Letter of Application

  Dear Sir,
  I was pleased to see your ad in the Yangze Evening on Feb. 12, 2008 for a secretary. In July this year I will receive my Bachelor's degree in International Business from Nanjing University, and I would like to be considered for the post.
  I believe I could do satisfactory work for your company because both my education and work experience have been in line with the duties you outlined in your ad. As a result of my excellence in my study, I have been awarded best prizes in my university every year. Although my major is concerned with Business, I have indulged myself in acquiring all kinds of knowledge and I am particularly interested in English and Computer technologies. I have already passed CET-4 and CET-6 with excellent results and I am quite skillful in the use of computers.
  Besides, I have also taken an active part in social practice so as to keep in touch with the current society and gain some working experiences. I have worked for two summers as an English interpreter at some travel services and I have gained some part-time working experiences in some IT company in Zhujiang Road, "a silicon valley" of Nanjing. I think my experience will be of benefit to my future career.
  I would deeply appreciate a chance to join your company because your company is well-known in the world. I will be pleased if you think that I am qualified for further considerations and I will be available for an interview any time at your convenience.  
  Yours sincerely,
  Li Ming
  Part ⅡReading Comprehension (Skimming and Scanning)
  1. N 本题是主旨题,但比较简单。快速浏览全文我们就能看出作者对电子书的前景持乐观态度,而题目却是相反观点,因此答案为N。
  2. N 根据digital ink 将本题定位于第三段,但是注意本题将该段倒数第二句中的unless 改成了when, 意义大大改变,因此答案为N。
   3. Y 可以根据iPod 将本题定位于文章第五段,本题是这一段大意的概括。
  4. NG 文章第八段提到了中国公司准备推出数字阅读器,但题目中的信息文中却未提及。
  5. Sony (Company) 本题是细节理解题,解题依据为第四段第一句"Sony is the first major player to take advantage of the technology."该句中的the technology指的是上一段中的the "digital ink" technology。
   6. classics that have gone off copyright for free 本题是细节理解题,根据Sony, Reader以及search the Web可定位于第七段的最后一句"...and readers will have to search the Web on their own to get classics that have gone off copyright for free."
  7. e-mail wirelessly 本题是细节理解题,根据公司名称快速浏览搜寻,定位于第九段第二句"...that can receive books, news, or e-mail wirelessly."
  8. Apple (Company) 本题是细节理解题,根据公司名称快速浏览搜寻,定位于文章第十段的第一句"There's even speculation that Apple could come out with its own device..."其中的There's even speculation that 相当于Some people even think。
  9. 49 cents 本题是细节理解题,根据关键词Amazon快速浏览搜寻,定位于文章小标题New Literary Models?的第二段第三句"In August, it launched Amazon Shorts, a collection of stories, novellas, and essays that can be downloaded for 49 cents a piece."由此确定答案。
  10. what we read 本题是细节理解题,有关数字书籍的总体影响,解题依据为文章最后一句"If digital books finally do take off, they could change not only how we read, but what we read, too."
Part ⅢListening Comprehension
  Section A
  11. B 12. A 13. C 14. B 15. B 16. B 17. C 18. A
  19. D 20. A 21. C 22. B 23. B 24. D 25. B
   11. M: What shall we do this week? Jane suggested going to a play.
   W: Whatever she decides is fine with me.
  Q: What does the woman mean?
  12. W: Shouldn't we invite Cathy to the party this weekend?
   M: Invite Cathy? She is the one who has planned the whole thing.
   Q: What does the man mean?
  13. M: I don't know which of these job offers I should take? What a decision!
  W: What more could you ask for? It's fantastic!
  Q: What does the woman say about the man?
   14. W: Wait a minute. My shoe's untied. I'll trip if I don't fix it.
   M: OK, but hurry up or we'll miss that bus.
  Q: What is the man afraid of?

50
2010-08-20 15:27 编辑:mavis1114
分享到:
关注海词微博:
发表评论:
表达一些您的想法吧!已有0条评论>>
登录,再发表评论
文明上网,理性发言!
您可能还感兴趣的文章:
>>精华推荐阅读
热门评论文章