在线词典,在线翻译

【阅读训练】英语四级备战之四级阅读附答案解析(五)

所属:四六级英语 作者:webmaster 阅读:5288 次 评论:0 条 [我要评论]  [+我要收藏]

We find that bright children are rarely held back by mixed-ability teaching. On the contrary, both their knowledge and experience are enriched. We feel that there are many disadvantages in streaming pupils. It does not take into account the fact that children develop at different rates. It can have a bad effect on both the bright and the not-so-bright child. After all, it can be quite discouraging to be at the bottom of the top grade!

Besides, it is rather unreal to grade people just according to their intellectual ability. This is only one aspect of their total personality. We are concerned to develop the abilities of all our pupils to the full, not just their academic ability. We also value personal qualities and social skills, and we find that mixed-ability teaching contributes to all these aspects of learning.

In our classrooms, we work in various ways. The pupils often work in groups: this gives them the opportunity to learn to co-operate, to share, and to develop leadership skills. They also learn how to cope with personal problems as well as learning how to think, to make decisions, to analyse and evaluate, and to communicate effectively. The pupils learn from each other as well as from the teacher.

Sometimes the pupils work in pairs; sometimes they work on individual tasks and assignments, and they can do this at their own speed. They also have some formal class teaching when this is appropriate. We encourage our pupils to use the library , and we teach them the skills they need in order to do this efficiently . An advanced pupil can do advanced work: it does not matter what age the child is . We expect our pupils to do their best, not their least , and we give them every encouragement to attain this goal.

36. In the passage the author's attitude towards "mixed-ability teaching" is _______.
A)critical
B)questioning
C)approving
D)objective

37. By "held back" (Line 1) the author means "____________".
A)made to remain in the same classes
B)forced to study in the lower classes
C)drawn to their studies
D)prevented from advancing

38. The author argues that a teacher's chief concern should be the development of the student's _______.
A)personal qualities and social skills
B)total personality
C)learning ability and communicative skills
D)intellectual ability

39. Which of the following is NOT MENTIONED in the third paragraph ?
A)Group work gives pupils the opportunity to learn to work together with others.
B)Pupils also learn to develop their reasoning abilities.
C)Group work provides pupils with the opportunity to learn to be capable organizers.
D)Pupils also learn how to participate in teaching activities.

40. The author's purpose in writing this passage is to _________.
A)argue for teaching bright and not-so0bright pupils in the same class
B)recommend pair work and group work for classroom activities
C)offer advice on the proper use of the library
D)emphasize the importance of appropriate formal classroom teaching


参考答案及解析:

We find that bright children are rarely held back by mixed-ability teaching. On the contrary, both their knowledge and experience are enriched. We feel that there are many disadvantages in streaming (把…按能力分班) pupils. It does not take into account the fact that children develop at different rates. It can have a bad effect on both the bright and the not-so-bright child. After all, it can be quite discouraging to be at the bottom of the top grade!

注:第一句结论句,文章主题句

Besides, it is rather unreal to grade people just according to their intellectual (智力)ability. This is only one aspect of their total personality. We are concerned to develop the abilities of all our pupils to the full, not just their academic ability. We also value personal qualities and social skills, and we find that mixed-ability teaching contributes to all these aspects of learning.

注:1.Besides并列关系,与“We feel that there are many disadvantages in streaming (把…按能力分班) pupils. ”对应。

2.value v. 重视

contribute to 有贡献,有助于

3.本段末句强烈结论句,后面跟着解释:为什么混班教学有帮助?

In our classrooms, we work in various ways. The pupils often work in groups: this gives them the opportunity to learn to co-operate, to share, and to develop leadership skills. They also learn how to cope with (对付) personal problems as well as learning how to think, to make decisions, to analyze and evaluate, and to communicate effectively. The pupils learn from each other as well as from the teacher.

注:to...to...to...列举语言现象,常考 not mention 题型和 except 题型,快速扫描列举部分,快读慢做题

Sometimes the pupils work in pairs; sometimes they work on individual tasks and assignments, and they can do this at their own speed. They also have some formal class teaching when this is appropriate. We encourage our pupils to use the library, and we teach them the skills they need in order to do this efficiently. An advanced pupil can do advanced work: it does not matter what age the child is. We expect our pupils to do their best, not their least, and we give them every encouragement to attain this goal.

注:与第三段The pupils often work in groups并列来解释第三段首句work in various ways

36. In the passage the author's attitude towards 'mixed-ability teaching' is _________

A) critical

B) questioning

C) approving

D) objective

注:1.态度题,找直接评价语句,本文为第一句,正态度

2.critical 批评的,负的

questioning 质疑的,负的

approving 赞同的,正的

objective 客观的,中性的

We find that bright children are rarely held back by mixed-ability teaching. On the contrary, both their knowledge and experience are enriched. We feel that there are many disadvantages in streaming (把…按能力分班) pupils. It does not take into account the fact that children develop at different rates. It can have a bad effect on both the bright and the not-so-bright child. After all, it can be quite discouraging to be at the bottom of the top grade!

37. By 'held back' (Line 1) the author means' ________

A) made to remain in the same classes

B) forced to study in the lower classes

C) drawn to their studies

D) prevented from advancing.

注:词汇题,根据上下文关系来做

We find that bright children are rarely held back by mixed-ability teaching. On the contrary, both their knowledge and experience are enriched. We feel that there are many disadvantages in streaming (把…按能力分班) pupils. It does not take into account the fact that children develop at different rates. It can have a bad effect on both the bright and the not-so-bright child. After all, it can be quite discouraging to be at the bottom of the top grade!

38. The author argues that a teacher's chief concern should be the development of the student's ________

A) personal qualities and social skills

B) total personality

C) learning ability and communicative skills

D) intellectual ability

注:定位第二段,应选择“充分发展”

Besides, it is rather unreal to grade people just according to their intellectual (智力)ability. This is only one aspect of their total personality. We are concerned to develop the abilities of all our pupils to the full, not just their academic ability. We also value personal qualities and social skills, and we find that mixed-ability teaching contributes to all these aspects of learning.

39. Which of the following is NOT MENTIONED in the third paragraph?

A) Group work gives pupils the opportunity to learn to work together with others.

B) Pupils also learn to develop their reasoning abilities.

C) Group work provides pupils with the opportunity to learn to be capable organizers.

D) Pupils also learn how to participate in teaching activities.

注:看第三段列举:A对应 co-operate,B对应 think,analyze and evaluate,C对应 leadership skill,D选项是窜段选项

In our classrooms, we work in various ways. The pupils often work in groups: this gives them the opportunity to learn to co-operate, to share, and to develop leadership skills. They also learn how to cope with (对付) personal problems as well as learning how to think, to make decisions, to analyze and evaluate, and to communicate effectively. The pupils learn from each other as well as from the teacher.

40. The author's purpose of writing this passage is to ________

A) argue for teaching bright and not-so-bright pupils in the same class

B) recommend pair work and group work for classroom activities

C) offer advice on the proper use of the library

D) emphasize the importance of appropriate formal classroom teaching

注:写作目的题型

写作目的=写作动机(动词或动词词组+目标读者)+文章主题

34
2010-08-16 11:21 编辑:juliatt
分享到:
关注海词微博:
发表评论:
表达一些您的想法吧!已有0条评论>>
登录,再发表评论
文明上网,理性发言!
您可能还感兴趣的文章:
>>精华推荐阅读
热门评论文章