在线词典,在线翻译

【阅读训练】英语四级备战之四级阅读附答案解析(三)

所属:四六级英语 作者:webmaster 阅读:5579 次 评论:0 条 [我要评论]  [+我要收藏]

I hear many parents saying that their teen-age children are rebellion(反叛). I wish it were so. At your age you ought to be growing away from your parents. You should be learning to stand on your own two feet. But take a good look at the present rebellion. It seems that teen–agers are all taking the same way of showing that they disagree with their parents. Instead of striking out bravely on their own,most of them are trying to seize at one another’s hands for safety.

They say they want to dress as they please. But they all wear the same clothes. They set off in new directions in music. But somehow they all end up crowded round listening to the same record. Their reason for thinking or acting in thus-and-such a way is that the crowd is doing it. They have come out of their cocoon (蚕茧) ---- into a larger cocoon.

It has become harder and harder for a teen–ager to stand up against the popularity wave and to go his or her own way. Industry has firmly open up a teen –age market. These days every teen–ager can learn from newspapers and TV what a teen–ager should have and be. And many of today’s parents have come to award(奖励) high marks for the popularity of their children. All this adds up to great difficulty for the teen–ager who wants to find his or her own path.

But the difficulty is worth getting over. The path is worth following. You may want to listen to classical music instead of going to a party. You may want to collect rocks when everyone else is collecting records. You may have some thoughts that you don’t care to share at once with your classmates. Well,go to it. Find yourself. Be yourself. Popularity will come --- with the people who respect you for who you are. That’s the only kind of popularity that really counts.

6. The author's purpose writing this passage is to tell ____.
A) readers how to be popular in with around
B) teen-agers how to learn to decide things for themselves
C) parents how to control and guide their children
D) people how to understand and respect each other

7. According to the author, many teen-agers think they are brave enough to act on their own, but, in fact, most of them ____.
A) have much difficulty understanding each other
B) lack confidence
C) dare not cope with problems single-handed
D) are very much afraid of getting lost

8. Which of the following is NOT true according to the passage?
A) There is no popularity that really counts.
B) What many parents are doing is in fact hindering their children from finding their own paths.
C) It is not necessarily bad for a teen-ager to disagree with his or her classmates.
D) Most teen-agers claim that they want to do what they like to, but they are actually doing the same.

9. The author thinks of advertisements as ____.
A) convincing
B) influential
C) instructive
D) authoritative

10. During the teen-age years, one should learn to ____.
A) differ from others in as many ways as possible
B) get into the right season and become popular
C) find one's real self
D) rebel against parents and the popularity waves

参考答案及解析:

I hear many parents complaining that their teen-age children are rebelling, I wish it were so. At your age you ought to be growing away from your parents. You should be learning to stand on your own two feet. But take a good look at the present rebellion. It seems that teenagers are all taking the same way of showing that they disagree with their parents. Instead of striking out boldly on their own, most of them are clutching at(attempting to seize) one another's hands for reassurance.

注:1.rebel 背叛、反叛

2.从第一句话看出本文是文科文章,所以从态度着手,I wish it were so 说明作者是负态度。

3.should 虚拟语气,表示负态度

4.reassurance=re+assure-ance 使确信;boldly 勇敢的;strike out 开辟

They claim they want to dress as they please. But they all wear the same clothes. They set off in new directions in music. But somehow they all end up crowded round listening to the same record. Their reason for thinking or acting in thus-and-such a way is that the crowd is doing it. They have come out of their cocoon(蚕茧)--- into a larger cocoon.

注:1.But 表明作者负态度

2.set off 开始

3.end up 结果

4.reason 用来解释前面的现象

5.把青少年从众心理比喻成蚕茧

It has become harder and harder for a teen-ager to stand up against the popularity wave and to go his or her own way. Industry firmly carved out a teen-age market. These days every teen-ager can learn from the advertisements what a teen-ager should have and be. And many of today's parents have come to award high marks for the popularity of their children. All this adds up to a great barrier for the teen-ager who wants to find his or her own path.

注:1.第一句结论句,后面跟着解释

2.第二、三句 Industry... 工业广告对青少年的影响

3.第四句 And many of... 父母亲对青少年的影响

4.have come to 逐渐如何;

award 奖励,鼓励;

popularity 潮流,名声

But the barrier is worth climbing over. The path is worth following. You may want to listen to classical music instead of going to a party. You may want to collect rocks when everyone else is collecting records. You may have some thoughts that you don't care to share at once with your classmates. Well, go to it. Find yourself. Be yourself. Popularity will come-with the people who respect you for who you are. That's the only kind of popularity that really counts.

注: 1.path 路径

2.三个 you may 举例来支持前面一句话The path is worth following.

3.Find yourself.Be yourself.  提出建议,后面句子给出原因

4.count vi.重要,vt.数

6. The author's purpose writing this passage is to tell ____.

A) readers how to be popular in with around

B) teen-agers how to learn to decide things for themselves

C) parents how to control and guide their children

D) people how to understand and respect each other

注:写作目的题型,目标读者:青少年

7. According to the author, many teen-agers think they are brave enough to act on their own, but, in fact, most of them ____.

A) have much difficulty understanding each other

B) lack confidence

C) dare not cope with problems single-handed

D) are very much afraid of getting lost

注:brave定位第一段boldly

I hear many parents complaining that their teen-age children are rebelling, I wish it were so. At your age you ought to be growing away from your parents. You should be learning to stand on your own two feet. But take a good look at the present rebellion. It seems that teenagers are all taking the same way of showing that they disagree with their parents. Instead of striking out boldly on their own, most of them are clutching at (attempting to seize)one another's hands for reassurance.

8. Which of the following is NOT true according to the passage?

A) There is no popularity that really counts.

B) What many parents are doing is in fact hindering their children from finding their own paths.

C) It is not necessarily bad for a teen-ager to disagree with his or her classmates.

D) Most teen-agers claim that they want to do what they like to, but they are actually doing the same.

注:1.与文章最后一句话相反

2.no + n. 中no 相当于not any 表示没有任何的,为绝对化语气

no + adj. 中no 表示否定

But the barrier is worth climbing over. The path is worth following. You may want to listen to classical music instead of going to a party. You may want to collect rocks when everyone else is collecting records. You may have some thoughts that you don't care to share at once with your classmates. Well, go to it. Find yourself. Be yourself. Popularity will come-with the people who respect you for who you are. That's the only kind of popularity that really counts.

9. The author thinks of advertisements as ____.

A) convincing

B) influential

C) instructive

D) authoritative

注:态度题,找作者直接评价语句,倒数第二段,应该是负评价。

convincing 有说服力的

authoritative 权威的

instructive 有启发性的,有教育意义的

influential 有影响的

A、C、D都属于正面评价,只有B为中性评价

It has become harder and harder for a teen-ager to stand up against the popularity wave and to go his or her own way. Industry firmly carved out a teen-age market. These days every teen-ager can learn from the advertisements what a teen-ager should have and be. And many of today's parents have come to award high marks for the popularity of their children. All this adds up to a great barrier for the teen-ager who wants to find his or her own path.

10. During the teen-age years, one should learn to ____.

A) differ from others in as many ways as possible

B) get into the right season and become popular

C) find one's real self

D) rebel against parents and the popularity waves

注:考最后一段,作者提出的建议

 But the barrier is worth climbing over. The path is worth following. You may want to listen to classical music instead of going to a party. You may want to collect rocks when everyone else is collecting records. You may have some thoughts that you don't care to share at once with your classmates. Well, go to it. Find yourself. Be yourself. Popularity will come-with the people who respect you for who you are. That's the only kind of popularity that really counts.

10
2010-08-16 11:08 编辑:juliatt
分享到:
关注海词微博:
发表评论:
表达一些您的想法吧!已有0条评论>>
登录,再发表评论
文明上网,理性发言!
您可能还感兴趣的文章:
>>精华推荐阅读
热门评论文章