在线词典,在线翻译

【阅读训练】英语四级备战之四级阅读附答案解析(一)

所属:四六级英语 作者:webmaster 阅读:13859 次 评论:0 条 [我要评论]  [+我要收藏]

Oceanography has been defined as "The application of all sciences to the study of the sea".

Before the nineteen century, scientists with an interest in the sea were few and far between. Certainly Newton considered some theoretical aspects of it in his writings, but he was reluctantto go to sea to further his work.

For most people the sea was remote, and with the exception of early intercontinental travelers or others who earned a living from the sea, there was little reason to ask many questions about it, let alone to ask what lay beneath the surface. The first time that question "What is at the bottom of the oceans?" had to be answered with any commercial consequence was when the laying of a telegraph cable from Europe to America was proposed. The engineers had to know the depth profile(起伏形状)of the route to estimate the length of cable that had to be manufactured.

It was to Maury of the US Navy that the Atlantic Telegraph Company turned, in 1853, for information on this matter. In the 1840s, Maury had been responsible for encouraging voyages during which soundings(测身) were taken to investigate the depths of the North Atlantic and Pacific Oceans. Later, some of his findings aroused much popular interest in his book The Physical Geography of the Sea.

The cable was laid, but not until 1866 was the connection made permanent and reliable. At the early attempts, the cable failed and when it was taken out for repairs it was found to be covered in living growths, a fact which defied contemporary scientific opinion that there was no life in the deeper parts of the sea.

Within a few years oceanography was under way. In 1872 Thomson led a scientific expedition(考察), which lasted for four years and brought home thousands of samples from the sea. Their classification and analysis occupied scientists for years and led to a five-volume report, the last volume being published in 1895.

21. The passage implies that the telegraph cable was built mainly _________.

A) for oceanographic studies

B) for military purposes

C) for business considerations

D) for investigating the depths of the oceans

22. It was ________ that asked Maury for help in oceanographic studies.

A) the American Navy

B) some early intercontinental travellers

C) those who earned a living from the sea

D) the company which proposed to lay an undersea cable

23. The aim of voyages Maury encouraged in the 1840s was __________.

A) to make some sound experiments in the oceans

B) to collect samples of sea plants and animals

C) to estimate the length of cable that was to be made

D) to measure the depths of two oceans

24. 'Defied' in the 5th paragraph probably means ________

A) 'doubted'

B) 'gave proof to'

C) 'challenged'

D) 'agreed to'

25. This passage is mainly about _________

A) the beginnings of oceanography

B) the laying of the first undersea cable

C) the investigation of ocean depths

D) the early intercontinental communications



 参考答案及解析:

Oceanography has been defined as 'The application of all sciences to the study of the sea'.
注:1.Oceanography 由 Ocean (海洋) 和 graphy (学科)组成,意为“海洋学”

 2.application 表示“申请”用介词for,表示“应用”用介词to

3.第一句给某个东西下定义,称为篇章定义,必为文章主题

Before the nineteenth century, scientists with an interest in the sea were few and far between. Certainly Newton considered some theoretical aspects of it in his writings, but he  was reluctant (不愿意) to go to sea to further his work.

注:1.第二段:在十九世纪之前,对海洋感兴趣的科学家很少,可以推断本文根据时间顺序来描述海洋学发展的过程

 2.further 跟在to后面是动词,表示“推进”

For most people the sea was remote, and with the exception of early intercontinental travelers or others who earned a living from the sea, there was little reason to ask many questions about it, let alone to ask what lay beneath the surface. The first time that the question 'What is at the bottom of the oceans?' had to be answered with any commercial consequence was when the laying of a telegraph cable from Europe to America was proposed. The engineers had to know the depth profile (起伏形状) of the route to estimate the length of cable that had to be manufactured.

注:1. remote 遥远的

2. and with...多重复合句

3. intercontinental 洲际的 (Inter 在之间,continent 大洲)

4. let alone 更不用说……

5. first time 由不感兴趣转折到感兴趣 ,谓语是 was

6. 第二句that引导同位语从句,when引导表语从句,整句意思为“当有人基于商业目的建议在美国和欧洲之间铺设电报电缆的时候,人们才提出问题:海底是什么?

7.route 路线     router 路由器    

It was to Maury of the US Navy that the Atlantic Telegraph Company turned, in 1853, for information on this matter. In the 1840s, Maury had been responsible for encouraging voyages during which soundings (测深) were taken to investigate the depths of the North Atlantic and Pacific Oceans. Later, some of his findings aroused much popular interest in his book The Physical Geography of the Sea.

注:1. it was ...that...强调句型

2. turn to sb. for sth. 向某人请教某事

3. 出现问题中划线词:Maury,1840s

4. investigate 调查, 测量

The cable was laid, but not until 1866 was the connection made permanent and reliable. At the early attempts, the cable failed and when it was taken out for repairs it was found to be covered in living growths, a fact which defied contemporary scientific opinion that there was no life in the deeper parts of the sea.

注:1.not until 引导的句子要倒装

    2.living growth 生物

    3.a fact 作同位语

    4.contemporary  当代的

    5.defy 前后意思相反,可以推出24题答案为C

24. 'Defied' in the 5th paragraph probably means ________

     A) 'doubted'

     B) 'gave proof to'

     C) 'challenged'

     D) 'agreed to'

注:词汇题。定位倒数第二段

Within a few years oceanography was under way. In 1872 Thomson led a scientific expedition (考察), which lasted for four years and brought home thousands of samples from the sea. Their classification and analysis occupied scientists for years and led to a five-volume report, the last volume being published in 1895.

注:oceanography 最末一段与第一段首句都出现 oceanagraphy, 回环结构。

21. The passage implies that the telegraph cable was built mainly _________.

A) for oceanographic studies

B) for military purposes

C) for business considerations

D) for investigating the depths of the oceans

注:推理题。定位第三段,倒数第三行。选项 D 的内容出现在第四段,为窜段选项

For most people the sea was remote, and with the exception of early intercontinental travelers or others who earned a living from the sea, there was little reason to ask many questions about it, let alone to ask what lay beneath the surface. The first time that the question 'What is at the bottom of the oceans?' had to be answered with any commercial consequence was when the laying of a telegraph cable from Europe to America was proposed. The engineers had to know the depth profile (起伏形状) of the route to estimate the length of cable that had to be manufactured.

22. It was ________ that asked Maury for help in oceanographic studies.

A) the American Navy

B) some early intercontinental travellers

C) those who earned a living from the sea

D) the company which proposed to lay an undersea cable

注:细节题。定位第四段,选项 B和C是窜段选项

It was to Maury of the US Navy that the Atlantic Telegraph Company turned, in 1853, for information on this matter. In the 1840s, Maury had been responsible for encouraging voyages during which soundings (测深) were taken to investigate the depths of the North Atlantic and Pacific Oceans. Later, some of his findings aroused much popular interest in his book The Physical Geography of the Sea.

23. The aim of voyages Maury encouraged in the 1840s was __________.

A) to make some sound experiments in the oceans

B) to collect samples of sea plants and animals

C) to estimate the length of cable that was to be made

D) to measure the depths of two oceans

注:1.细节题。定位第四段,第二行。

2.B 和 C 是窜段选项,A选项中的sound和文章中的sounding含义不同。

It was to Maury of the US Navy that the Atlantic Telegraph Company turned, in 1853, for information on this matter. In the 1840s, Maury had been responsible for encouraging voyages during which soundings (测深) were taken to investigate the depths of the North Atlantic and Pacific Oceans. Later, some of his findings aroused much popular interest in his book The Physical Geography of the Sea.

24. 'Defied' in the 5th paragraph probably means ________

A) 'doubted'

B) 'gave proof to'

C) 'challenged'

D) 'agreed to'

注:词汇题。定位倒数第二段,defy 前后意思相反,可以推出24题答案为C

25. This passage is mainly about _________

A) the beginnings of oceanography

B) the laying of the first undersea cable

C) the investigation of ocean depths

D) the early intercontinental communications

注:主题题。主题关键词为oceanography

4
2010-08-16 09:38 编辑:juliatt
分享到:
关注海词微博:
发表评论:
表达一些您的想法吧!已有0条评论>>
登录,再发表评论
文明上网,理性发言!
您可能还感兴趣的文章:
>>精华推荐阅读
热门评论文章