About 5,000 years ago, the Egyptians and other people in the Near East began to use pictures as kind of writing. They drew simple pictures or signs to represent things and ideas, and also to represent the sounds of their language. The signs these people used became a kind of alphabet.
The Egyptians used to record information and to tell stories by putting picture writing and pictures together. When an important person died, scenes and stories from his life were painted and carved on the walls of the place where he was buried. Some of these pictures are like modern comic strip stories. It has been said that Egypt is the home of the comic strip. But, for the Egyptians, pictures still had magic power. So they did not try to make their way of writing simple. The ordinary people could not understand it.
By the year 1,000 BC, people who lived in the area around the Mediterranean Sea had developed a simpler system of writing. The signs they used were very easy to write, and there were fewer of them than in the Egyptian system. This was because each sign, or letter, represented only one sound in their language. The Greeks developed this system and formed the letters of the Greek alphabet. The Romans copied the idea, and the Roman alphabet is now used all over the world.
These days, we can write down a story, or record information, without using pictures. But we still need pictures of all kinds: drawing, photographs, signs and diagrams. We find them everywhere: in books and newspapers, in the street, and on the walls of the places where we live and work. Pictures help us to understand and remember things more easily, and they can make a story much more interesting.
1. Pictures of animals were painted on the walls of caves in France and Spain because______.
A. the hunters wanted to see the pictures
B. the painters were animal lovers
C. the painters wanted to show imagination
D. the pictures were thought to be helpful
2. The Greek alphabet was simpler than the Egyptian system for all the following reasons EXCEPT that______.
A. the former was easy to write
B. there were fewer signs in the former
C. the former was easy to pronounce
D. each sign stood for only one sound
3. Which of the following statements is TRUE?
A. The Egyptian signs later became a particular alphabet.
B. The Egyptians liked to write comic strip stories.
C. The Roman alphabet was developed from the Egyptian one.
D. The Greeks copied their writing system from the Egyptians.
4. In the last paragraph, the author thinks that pictures ______.
A. should be made comprehensible
B. should be made interesting
C. are of much use in our life
D. have disappeared from our life
1. D) 根据文章第一段第五行“Perhaps the painters thought that their pictures would help them to catch these animals.”可知古代人以为在墙上画画会对他们有所帮助，故选项D为正确答案。
2. C) 在做此类题时要注意题干的要求。通过阅读文章第四段很清楚就知道选项C “前者容易发音”在文中没有提及，故为正确答案。
3. A) 可用排除法来做本题。通过阅读文章很清楚选项B和D为错误陈述。选项C “罗马字母是从埃及字母发展而来的”根据文章第四段第四，五句可知为错误论述，因此只有选项A为正确答案。
4. C) 文章最后一段讲述了图画在今天的用途，故选项C为正确答案。