在线词典,在线翻译

2011年12月7日更新GMAT阅读机经(二十九)

所属:其他考试 作者:cwf1986 阅读:1944 次 评论:0 条 [我要评论]  [+我要收藏]

小编摘要:海词为您收集GMAT机经,充足的准备是考G成功的最重要的一步。

  22.**年轮推算树木年龄

  V1:有一篇讲年轮的

  P1:年轮可以用来推算树木的年龄,但是有缺点,比如季节变化不明显的话年轮也不明显等等

  P2:有个人和他的团队发现了一个新方法来看热带树木的年轮,很快,一个下午就搞定了以前需要3,4个月才能搞定的测量(这里有很多名词,记不清了,不影响解题,只要知道哪些词是旧方法哪些是新方法就好了)

  P3:有人质疑这个方法,两点,最后一句说这个人表示会注意这些被质疑的方面

  全文我感觉作者的态度是正的,求其他考友确认

  题1:新方法和旧方法的区别在于新方法:快但是还没被证实(其他都太负了)

  题2:哪个可以加强新方法:具体要看新方法被质疑的两方面,应该是在某一方面的加强

  V2:第一段:temporate zone 的年轮可以告诉我们很多信息,有多少圈可以说明这棵树有多大,圈的明晰程度可以告诉我们当年的气候状况怎样。但是tropic zone 的树木的年轮却很密集,而且因为热带气温不怎变,所以年轮变化难以预测当年的气候状况。

  第二段:想要知道热带地区以前的气候情况,人们只能通过碳的同位素的方法。

  第三段:有一个S科学家与她的研究小组,发明了一种新方法,用钙来测量。举了个例子说这个方法在某种树上面可行。说了这个方法的好处,用这个方法比用碳同位素时间短很多。

  第三段:有科学家对这方法的可行性表示怀疑。因为Ca有不连续性,所以测出来的结果不如C同位素准确。这种方法在S科学家实验的那种树上可行不能代表在整个热带地区的所有树上都可行。

  问题:

  下面哪个可以使发对S科学家的科学家们认同Ca这个方法是可行的呢?

  热带地区的年轮有什么特点?

  Ca的方法比C同位素的方法的好处是什么?

  文章的主旨

  V3:关于年轮的,说热带的树看不出明显的年轮,只能用同位素判断树龄,但是得不到气候变化的信息。于是又一个科研小组发现钙在树里面的分布可以揭示气候的信息。然后又说这个发现还有待完善。

  疑似原文

  You can tell how old a tree is simply by counting its rings, which reflect the changing seasons. However, things are less straightforward when it comes to tropical trees, since there are no summers and winters to mark the passage of time. Now scientists have worked out a simple way to tell the age of trees from the tropics, according to Nature.

  Currently, factors such as the width of tree rings in temperate zones are used to provide a detailed record of climate conditions for the past 1 000 years or so. But only a few types of trees in the tropics have visible rings: the variances between wet and dry seasons are too slight to leave a distinguishable mark.

  Until now, scientists have depended on measurements of oxygen and carbon isotopes to determine their age, but Pascale Poussart, a geochemist at Princeton University in New Jersey, and her colleagues, have shown that an apparently ring less Miliusa velutina tree(野独活)from Thailand does have rings... they're just invisible.

  Using X-ray beams focused on wood samples, there searchers looked at calcium, a mineral that trees take up during their main growing season. They revealed annual peaks dating back to 1909.Although the results were in line with carbon isotope measurements,(关于新方法,何者是对的) the calcium method is much quicker.

  "It took us just one afternoon in the synchrotron to produce the record," (方法最大的优点) says Poussart. "The isotope record cost four months of lab time."

  The team doesn't yet know whether seasonal calcium cycles are common, (如何使新方法普遍接受) or if the feature is specific to just a few types of trees. And it is unclear whether periods of drought, or the modest and patchy dry seasons that feature in some areas of the tropics, will make the signal undecipherable. In search of answers, Poussart will be working with scientists at the Smithsonian Tropical Research Institute's Center for Tropical Forest Science, who runs long-term forest monitoring programmers in Africa, Asia and Latin America.

  At the moment, much about tropical systems is a mystery, so anything that helps measure time will make an important contribution to the understanding of tropical forest dynamics.

  1.主旨题#提出一个新方法,并说明其有缺陷#

  2.第二段与第一段:新老办法对比

  参考答案:calcium方法没有炭氧法那么well-established.

  3.下列哪一个是undermine第一段所说"热带树林 is too subtle to 显示气候的迹象"?

  参考答案:在泰国地区,发现了三种新型态的热带树林,他们的年轮痕迹是用肉眼就可以看出来的

  4.下列哪种情况学者会比较支持第二段那个人calcium的方法

  参考答案:如果知道季节在哪种情况下会对年轮辨识度影响较大

  5.问文章最后一句话(这种collaboration)infer

  参考答案:选对此方法需进一步验证其有效性

  6.问从文章可以infer什么?

  参考答案:方法可以测树的年龄

  7.这种方法最大的优点

  省时间

  8.问关于这个科学家题出的新方法何者正确

  Tree830224 7/13

  Q1 If which of the following has been proved, P科学家的Cal方法will be widely accepted?(选项:It can be determined the drought season willmore affect decipher than dry seasons; all the tropical trees have been provedto be different with regard to seasonal calcium cycles;)

  Q2 主旨题:evaluate the reliability of a new method withregard to determining the climate change;

  Q3 which is true about the two methods? (选项:carbon method is more established than P’smethod; P has used x-ray to test carbon(这里注意是carbon, P的新方法是关注calcium),选项有很多都是carbon出现的,要当心;Carbon is more accurate in determining theage;…..)

  Q4 Which can be inferred from the passage?(选项:P’s method needs further study to check its efficiency;)

0
2012-03-24 12:20 编辑:cwf1986
分享到:
关注海词微博:
发表评论:
表达一些您的想法吧!已有0条评论>>
登录,再发表评论
文明上网,理性发言!
您可能还感兴趣的文章:
  • [其他考试]美国大学GRE和GMAT要求

    Massachusetts Institute of Technology GRE: 1353 GMAT:720   Stanford University (CA) GRE: 1354 GMAT:720   University of California–Berkeley GRE: 1353 GMAT:707   Georgia In
  • [其他考试]【考试介绍】GMAT考试介绍

    GMAT考试是美国管理专业招收研究生委员会主办和负责指导的考试, 其英文全称是Graduate Management Admission Test。GMAT考试的科目包括会计学、经济学、管理学、普通管理、生产管理、行政管理、
>>精华推荐阅读
热门评论文章